Riihen ponitalli

Menestyneitä kasvatteja

nf-t. Riihen Marionette, YLA3

Kasvatustoiminta

» KASVATTILISTAT 2009 & 2013

Riihen ponitallissa kasvatetaan kouluratsastukseen painottuneita virtuaalisia newforestinponeja. Ensimmäiset kasvattimme ovat peräisin vuodelta 2009, mutta kasvatustoiminta pyritään pyöräyttämään toden teolla käyntiin uuden tulemisen myötä vuoden 2013 alusta alkaen.

Tavoittenamme on kasvattaa ja välittää eteenpäin hyväluonteisia ja suorituskykyisiä poneja kilpailleista, eheistä ja tasapainoisista suvuista. Monista muista talleista poiketen panostamme enemmän käyttöön kuin näyttöön, joskaan mikään ei estä meiltä kasvatin ostanutta uutta omistajaa tutustuttamasta kasvattiamme myös jälkimmäiseen. Oman tallin ulkopuolelle myytävät kasvattimme myymme kaikkein mieluiten poniharrastajille ja rodun kasvattajille, mutta tavoitteellisen kodin löytyessä voi varsa lähteä yksityisellekin omistajalle.

Riihessä syntyneet poniskasvatit tunnistaa etuliitteestä Riihen.

Vanhempien valitsemisesta

Riihen poneista ei ole mahdollista saada tilausvarsoja kuin harvinaisissa poikkeustapauksissa. Tämä siksi, että tilausvarsat ovat harvoin täydellisesti itseäni miellyttävistä ja kasvatustavoitteisiini soveltuvista yhdistelmistä, minkä vuoksi jään kasvatin palautumistilanteessa ikään kuin tyhjän päälle - tai vaihtoehtoisesti kasvatti ajautuu uudelleenmyymiskierteeseen.

Kaikki varsat siis syntyvät itse valitsemistani yhdistelmistä: nyrkkisääntönä varsaa suunnitellessani pidän sitä, että kasvatin kuin kasvatin on oltava sellainen, jonka voisin tarvittaessa jättää myös itselleni. Kaikilla kantaponeillamme puolestaan pyritään kilpailemaan Kouluratsastusjaoksen alaisissa kouluratsastuskilpailuissa vähintään kymmenen sijoituksen verran ennen jalostuskäyttöä. Laatuarvostelupalkinto on kaunis tavoite, ja siihen monien ponien kanssa myös pyrimme, mutta aivan jokaisen kanssa emme välttämättä edes missään vaiheessa pyri kyseisille palkinnoille. Jokaiselle kasvattiemme vanhemmaksi valikoituneelle ponille pyritään kuitenkin hankkimaan elämänsä aikana vähintään kaksikymmentä KRJ:n alaista sijoitusta.

Tulevia astutuksia

02.03. Riot Andropop x Riihen Shasta -> syntyy 28.03.2013, jää talliin

Huom! Kaikista varsoista voi tehdä ostotarjousta huolimatta siitä, mitä sen tulevaisuudeksi on alustavasti kaavailtu.

Sinulle oma Riihen-poni?

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi ikioman riiheläisen, selaile ihmeessä läpi tulevat astutukset seä kasvattilistamme myytävien kasvattien varalta. Tilausvarsojakin voi tiedustella, mikäli kokee itsensä luotettavaksi ja tavoitteelliseksi poninomistajaksi. Ostotarjoukset ja tilausvarsatiedustelut voi lähettää selkeästi otsikoituna sähköpostitse osoitteeseen virtuaaliwee@gmail.com.

Muutamia myyntiehtoja ja ohjeita kasvatin omistajan rasitukseksi:

  • Valmiit sivut tulee ilmoittaa sähköpostitse kasvattajalle kahden viikon sisällä myyntipäivämäärästä
  • Kasvatin perustietoja (nimi, syntymäaika ja -maa, rotu, sukupuoli, vanhemmat) ei saa muuttaa
  • Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:n hevosrekisteriin, ellei sitä ole jo rekisteröity
    • kasvattaja: RIIH9192, kasvattajanimi: Riihen, syntymämaa: Suomi (FI), vanhempien rekisterinumerot
  • Kuolleelle kasvatille on tehtävä muistosivut (mielellään jollekin ilmaispalvelimelle), jolta käyvät ilmi ainakin kasvatin perustiedot, meriitit ja kilpailusijoitukset
  • Kasvatin sivujen tai omistajan yhteystietojen osoitteenmuutoksista on ilmoitettava kasvattajalle
  • Kasvattaja pidättää oikeuden lunastaa unohdetun (yli 4kk) tai myyntiin palautuneen kasvatin takaisin itselleen